Probeer een keer een B-merk of een huismerk en bespaar!

Probeer een keer een B-merk of een huismerk en bespaar!

De boodschappen zijn het laatste jaar met gemiddeld rond de 12,5% toegenomen. Dit is echt ongekend. En het eind is volgens de geleerden nog niet in zicht! Alles blijft maar duurder worden. Voor veel mensen begint dit toch een behoorlijk probleem te worden, als het dat al niet is. Toch zijn er bespaarmogelijkheden om het toch wat goedkoper te maken. Mocht je bijvoorbeeld vaak voor een product met een A-merk kiezen, kan het een aanrader zijn om een keer voor een product met een B-merk te gaan. Of voor een huismerk. Deze producten zijn gemiddeld rond de 10% à 15% lager in prijs dan de producten van een A-merk. En vaak is er weinig verschil te ontdekken tussen de beide categorieën.

Probeer een keer een B-merk of een huismerk en bespaar!

De B-merken en de huismerken liggen normaal niet op ooghoogte maar vaak in de schappen eronder of zelfs in de onderste schappen. Dit is een ‘gemeen’ trucje van de supermarkten zodat er vaker wordt gegrepen naar de A-merken die duurder zijn. En dat terwijl de marge voor de winkels op de huismerken in veel gevallen beter zijn dan de marge op de A-merken.

Probeer een keer een B-merk of een huismerk en bespaar!

Dus probeer gewoon eens een B-merk of een huismerk. Mocht dit niet bevallen, kun je de volgende keer weer voor het A-merk kiezen. Ik ben zelf overigens ook al bij een paar producten overgestapt op een B-merk en/of huismerk. Ik merkte wel een verschil in smaak bij sommige producten maar dat woog niet op tegen het prijsverschil. En dat scheelt me ongeveer al een €15,- per maand. Een mooie kleine besparing dus.

Terug naar tips