Energietoeslag aanvragen!

Energietoeslag aanvragen!

Om de enorm gestegen energiekosten in 2023 een beetje tegemoet te komen heeft de overheid voor een aantal mensen de energietoeslag in het leven geroepen. Deze kun je aanvragen bij je gemeente als je alleenstaand bent en een lager netto-inkomen hebt dan €1.244 per maand. Of als je gehuwd of samenwonend bent en samen een lager netto-inkomen hebt dan €1.777,- per maand.

Energietoeslag aanvragen!

De eenmalige toeslag was eerst €800,-. Maar dit is verhoogd naar een eenmalige toeslag van €1.300,-. Mocht je reeds de toeslag t.b.v. €800,- hebben aangevraagd en/of ontvangen, dan wordt deze automatisch verhoogd of aangevuld met de €500,-. Meer informatie vind u hier: Energietoeslag – Rijksoverheid

Als je een bijstandsuitkering, een IOAZ-uitkering of een IOAW-uitkering ontvangt, ontvang je de energietoeslag automatisch en hoef je niets te doen!

Er zijn volgens de nieuwsberichten nog veel mensen die in de bepaalde categorieën vallen maar nog niet de energietoeslag hebben aangevraagd. Kijk dit voor jezelf dus aub na en onderneem eventueel actie. Dit kan leiden tot een kleine besparing.

Dus: energietoeslag aanvragen!

Terug naar tips