Drogerballen besparen je veel stroom!

Drogerballen besparen je veel stroom!

De eerste vraag die in je opkomt is: wat zijn drogerballen eigenlijk? Drogerballen zijn wollen ballen die je in de droger bij de natte/vochtige was doet. Deze ballen ‘kneden’ in principe de natte/vochtige was door alleen maar mee te draaien en te rollen door de natte/vochtige was heen.

Dit draaien en rollen van deze drogerballen zorgt ervoor dat de was (vaker) uit elkaar is/komt waardoor de warmte er sneller bij kan. En daardoor droogt de was dus sneller. Daarbij wordt de was ook iets zachter. Dat komt door het uit elkaar gaan van de was.

Drogerballen besparen je veel stroom!

Het is moeilijk in te schatten wat de precieze besparing per droogbeurt is. Maar denk gemiddeld aan een tijdswinst van 25% per droogbeurt. En dus een energiebesparing van gemiddeld 25%! Dat is een leuke besparing op jaarbasis mijns inziens.

Het allergoedkoopste is natuurlijk om je natte/vochtige was gewoonweg op te hangen aan de lijn o.i.d. Maar vaak is daar de plaats en de tijd niet voor! Bijvoorbeeld in een huishouden met kinderen. De droger is dan in zulke gevallen de makkelijkste oplossing. En de drogerballen zorgen dan voor een leuke kleine besparing! Kortom, drogerballen besparen je veel stroom.

Bij een kleine droogbeurt raad ik je aan om 3 ballen te gebruiken. En bij een grote droogbeurt raad ik je aan om 6 ballen te gebruiken. De drogerballen gaan overigens zeker een 1000 beurten mee. Dus het is een lange-termijns-investering voor een kleine prijs.

Je kunt deze ballen overigens ook parfumeren met essentiële oliën zoals citroen, lemon, vanille, lavendel, enzovoorts. Dit om een heerlijke, natuurlijke en frisse geur aan je was te geven. Voor heerlijke essentiële oliën verwijs ik je naar Essentialsbymoon.

Drogerballen besparen je veel stroom

Goed beoordeelde en goedkope drogerballen vind je hieronder:

Terug naar tips