Bespaar veel energie en water door de Eco-stand te gebruiken

Bespaar veel energie en water door de Eco-stand te gebruiken

Tegenwoordig heb je op een aantal apparaten een Eco-stand. De naam van dit standje geeft het al aan, het is een economische stand. De Eco-stand is tegenwoordig al snel te vinden op een wasmachine en/of op een vaatwasser. Bij beide apparaten kan dat al gauw een besparing van 30% energie opleveren! En daarbij ook nog heel veel liters water besparen! Tot wel tientallen liters water zelfs.

Daarentegen kan een wasbeurt met een wasmachine of met een vaatwasser op de Eco-stand toch meer dan 3 uur duren. Ondanks deze lange duur bespaar je toch veel energie met de Eco-stand. Daarbij is het zelfs milieuvriendelijker om de Eco-stand te gebruiken.

Eigenlijk klinkt dat wel gek of niet. Het Eco-stand programma duurt langer maar het is wel zuiniger. Nou, dat komt omdat een programma op de Eco-stand een lagere temperatuur aanhoudt dan dat jezelf hebt aangegeven en het apparaat toch hetzelfde resultaat wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld een was draait op een programma van 40° en je drukt hierbij op de Eco-stand, dan zal de wasmachine lager dan de aangegeven 40° gaan aanhouden. En daardoor duurt het Eco-programma ietwat langer dan het reguliere programma.

Bij 100 wasbeurten van 40° bespaar je al gauw €30,- met de Eco-stand ten opzichte van de normale stand. En bij 100 wasbeurten van 60° bespaar je al gauw €50,- met de Eco-stand ten opzichte van de normale stand.

En mocht je thuis te maken hebben met dal- en piekuren, dan is het verstandig om de wasmachine en vaatwasser ’s nachts te laten draaien. Dat geeft je dan nog een extra besparing. En dan maakt het sowieso ook niet uit hoe lang het programma draait.

Kortom, je bespaart veel energie en water door de Eco-stand te gebruiken op je wasmachine en vaatwasser.

En denk ook aub aan het onderhoud van de apparaten! Zeer belangrijk!!!

 

Terug naar tips