Bespaar rond de 30% met een veelzijdige airfryer

Een airfryer is op de eerste plaats een multifunctioneel toestel. Je kunt er frietjes en snacks mee bakken. Maar je kunt er ook taart, muffins, kip, ander vlees, vis, groenten, e.d. mee bereiden. Bovendien is de bereidingswijze van diverse gerechten met een airfryer een gezondere manier dan vergeleken met het bereiden van de meeste gerechten middels frituurvet of olie. Omdat het namelijk met hete lucht geschied. Daarbij bevatten je gerechten hierdoor veel minder calorieën dan de gerechten die met een frituurpan zijn bereid.

Wat is goedkoper? Een frituurpan of een airfryer? Een frituurpan is doorgaans goedkoper in aanschaf. Echter is het gebruik van een frituurpan weer duurder. Aangezien je na circa 9 à 10 keer gebruik de olie/vet weer moet vervangen. Op de lange termijn heb je de grotere investering dus weer zo terug verdiend. Een mooie besparing dus.

Met deze wetenschap komt natuurlijk de volgende vraag naar boven. Wat is goedkoper in gebruik? Een oven of een airfryer? Op de eerste plaats hoeft een nieuwe airfryer niet meer opgewarmd te worden. Een iets oudere airfryer heeft hier 2 à 3 minuten voor nodig. Een oven daarentegen heeft ongeveer 10 minuten nodig om warm te worden.

Het vermogen van de meeste ovens ligt tussen de 1900 Watt – 3300 Watt. Hetgeen betekent dat het verbruik per uur tussen de 1,9 kWh en de 3,3 KWh ligt. Uitgaande van een tarief van €0,70 per kWh betekent dat dus een kostenpost van tussen de €1,33 – €2,31 per uur.

Het vermogen van de meeste airfryers ligt tussen de 1400 Watt – 2200 Watt. Hetgeen betekent dat het verbruik per uur tussen de 1,4 kWh en de 2,2 kWh ligt. En ook hier uitgaande van een tarief van €0,70 per kWh betekent dat dus een kostenpost van tussen €0,98 – €1,54 per uur.

De airfryer springt er mijns inziens dus wel bovenuit. Niet alleen vanwege de lagere gebruikskosten maar ook vanwege het gemak wat je ermee hebt en de gezondere manier van bereiden (vergeleken met de friteuse).

Hieronder vind je een paar goede beoordeelde opties:

Verkrijgbaar bij

tommyteleshopping.com (€49,95)
bol.com (€49,95)
blokker.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt: april 22, 2024 - 12:36 pm
Terug naar tips