Bespaar op je notariskosten door te vergelijken

Bespaar op je notariskosten door te vergelijken!

Heeft u binnenkort een notaris nodig voor het één of ander? Lees dan dit artikel!

Vroeg of laat heb je ze nodig, een notaris! Dit kan komen door vele situaties. Maar eerst zal ik het doen en laten oftewel de werkzaamheden van een notaris even kort samenvatten.

Bespaar op je notariskosten door te vergelijken

Een notaris helpt mensen en/of bedrijven bij het maken van verbindende en wettige afspraken. Zij/hij  is op de eerste plaats onafhankelijk en niet-partijdig. Daarbij kun je ervan uitgaan dat een notaris deskundig is. Dit komt doordat de studie en de bijbehorende stages ongeveer 10 jaar duren voordat je je een notaris mag noemen.

Als een notaris je in een bepaalde situatie heeft bijgestaan en juridisch heeft geadviseerd waarbij duidelijke afspraken zijn gemaakt, worden deze afspraken in een notariële akte vastgelegd. Zo’n notariële akte wordt er dan weer bij gepakt in het geval er onzekerheid o.i.d. is ontstaan over een afspraak (of afspraken) in een later stadium. Deze akte geeft dan duidelijkheid!

Een notaris komt in de verscheidene situaties (vaak) in beeld. Dit kan zijn bij het kopen/verkopen van een huis/pand/onroerend goed. Maar ook bij het schriftelijk vaststellen van huwelijkse voorwaarden, het maken van een samenlevingscontract, het inrichten van een testament en het afwikkelen van een erfenis.

Bespaar op je notariskosten door te vergelijken

Zelfs bij het oprichten of wijzigen (in de statuten) van een BV of een NV dient er een notaris in de arm te worden genomen. Of bijvoorbeeld bij een wijziging in de aandelen van een firma.

De prijzen die notarissen aanhouden voor hun werkzaamheden zijn helemaal vrij. Deze zijn dus niet (wettelijk) vastgelegd! En aangezien de werkzaamheden van een notaris niet dagdagelijks voor mensen zoals jou en mij voorkomen, is het vaak de vraag of een notaristarief en de bijbehorende service wel reëel zijn.

Hoe handig is het dan om meerdere prijzen, plaatsen en de service van verschillende notarissen te vergelijken middels een vergelijkingssite? Dit kan! En wel via De goedkoopste notaris.

Bespaar op je notariskosten door te vergelijken

Via De goedkoopste notaris kun je namelijk gratis 4 offertes vergelijken uit meer dan 800 notarissen. Door een situatie, postcode en/of woonplaats in te vullen en een afstand weet je dat je altijd een notaris in de buurt zult vinden. Je komt na deze invullingen dan in een volgend overzicht. In dit volgende overzicht staan niet alleen de prijzen maar ook beoordelingen (klantreviews) zodat je een goede keuze kunt maken van wie je een offerte wilt ontvangen. De rest volgt dan vanzelf.

Succes! En bespaar dus op je notariskosten door te vergelijken.

Terug naar tips